Smart Web je Google Premier Partner

28 Feb 2024

U svetu digitalnog marketinga, postizanje statusa Google Premier Partner predstavlja vrhunac uspeha i priznanje za agencije koje demonstriraju izvanredne performanse, stručnost i posvećenost rastu svojih klijenata. Sa velikim zadovoljstvom i ponosom objavljujemo da je SmartWeb.rs zvanično postao Google Premier Partner za 2024. godinu!

Google Premier Partner status je rezervisan za top-performing marketinške agencije koje zadovoljavaju Googleove visoke standarde i kriterijume u pogledu sertifikacije, performansi i sposobnosti rasta klijenata. Kao Premier Partneri, dobijamo pristup naprednijim alatima, resursima, obukama i podršci direktno od Google-a, što nam omogućava da unapredimo naše usluge i pružimo našim klijentima još bolje rezultate. U Srbiji trenutno samo 10 kompanija poseduje ovaj prestižni status.


Kako smo postigli ovaj uspeh?

Naš put ka postizanju Google Premier Partner statusa bio je put kontinuiranog učenja, prilagođavanja i predanog rada. Nismo težili da ispunimo kriterijume koje Google traži da bi dobili priznanje, već smo težili da unapredimo naše usluge, a rezultati su ti koji su nam doneli Premium Partner status. Radeći na Google platformi kontinuirano smo u vidu imali tri cilja:

  1. Učenje i rad u skladu sa Google standardima: Svi naši Google Ads i SEO eksperti redovno prolaze kroz Google obuke i sertifikacione programe, osiguravajući da su naši timovi uvek u toku sa najnovijim trendovima i praksama u digitalnom marketingu.
  2. Performanse svake kampanje i strateški rezultati za klijenta: Usmerili smo se na postizanje izvanrednih rezultata za naše klijente, koristeći najbolje prakse i inovativne strategije koje maksimiziraju ROI.
  3. Inovacije na svakom polju: Neprestano tražimo načine kako da inoviramo i unapredimo naše usluge, istovremeno pomažući našim klijentima da rastu i razvijaju svoje poslovanje u digitalnom prostoru. To ne podrazumeva samo tehnološke inovacije, već i inovativne i kreativne pristupe u osmišljavaju kampanja, u skladu sa našim značajnim iskustvom na drugim poljima digitalnog marketinga, pre svega na društvenim mrežama.

Šta to znači za naše klijente?

Google dodeljuje Premier Partner status najboljim marketinškim agencijama upravo da bi pomogao kompanijama koje žele da ulažu u promociju na Google-u i veću vidljivost na Google-u da odaberu najbolje moguće partnere. Da bi agencija postala Google Premier Partner, kampanje koje agencija realizuje moraju posedovati visoku ocenu za Google optimizaciju, što znači da će novac klijenata biti maksimalno dobro investiran, odnosno da će za svaki uloženi cent više potencijalanih kupaca videti određenu reklamu.

Jedan od ključnih načina na koje Google određuje koje će agencije dobiti Premier Partner status je izdvajanje 3% agencija sa najboljim učinkom na nekoj teritoriji. Google direktno poredi kampanje koje su vodile sve agencije na nekoj teritoriji i analizira njihov učinak, izdvajajući najbolje agencije. Kada klijent koristi usluge agencije koja poseduje Google Premier Partner status, to znači da radi sa jednom od najboljih agencija u svom regionu.

Takođe, Google Premier Partner status dodeljuje se samo agencijama koje koriste Google alate i na poljima van osnovne pretrage, odnosno browser-a. Agencije koje su Premier partneri dokazale su se kao uspešne u produkciji YouTube sadržaja, u reklamama na sajtovima i u drugim segmentima Google ekosistema. Konačno, Premier Partner status dobijaju samo agencije koje uspevaju da zadrže klijente i da brzo pokažu rezultate sa novim klijentima, što garantuje da nije reč o agencijama koje su dobre ali ih klijenti iz nekog razloga napuštaju (često zbog cene), kao i o agencijama koje rade samo sa nekoliko stalnih klijenata.

Ovaj uspeh u velikoj meri dugujemo upravo našim klijentima, koji su uvek imali razumevanja za naše ideje i strategije, čak i kad su oni imali drugačije ideje, koji su verovali u nas kada treba da odobre budžete i koji su bili spremni na promene u bitnim aspektima svog poslovanja kada smo im to savetovali kao deo ukupne Google strategije. Bez njihove aktivne saradnje nikada ne bismo postigli domete koje smo postigli.

Google Premier Partner status mora se zaslužiti svake godine, zbog čega je za nas veliki izazov ne samo da održimo kvalitet usluga, već i da ih stalno unapređujemo, jer stagnacija u marketingu suštinski ne postoji, i jedina opcija je stalno ići napred.

Share: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

DOĐI

Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 20
Beograd

ZOVI

+381 65 88 60 801

PIŠI

office@smartweb.rs