Bebo Club

Personalizovani portal za mame

Bebo Club je portal namenjen parovima koji osnivaju porodicu, trudnicama, mamama beba i mamama mališana. Osmišljen je tako da jasno i transparentno daje izbor pri prvom pristupu – pri registraciji nakon popunjenih traženih podataka algoritam sajta svrstava vas u jednu od 4 ponuđenih profila – ŽELIM DA ZATRUDNIM, TRUDNA SAM, MAMA BEBE 0-1 ili MAMA DETETA 1-3. Dalji korak je istraživanje personalizovanog sajta koji će izričito prikazivati vama relevantne članke, blogove, zanimljivosti i ostali prilagođeni sadržaj vašim interesovanjima.

Sve na jednom mestu

Karakteristike i svojstva portala

Ono što portal Bebo Club nudi registrovanom korisniku su stručni saveti odabranih eksperata iz sfera pedijatrije, ginekologije, neonatologije, nutricionizma, logopedije, psihologije. Zatim, uporednu tabelu najnižih cena za proizvoda i opreme za bebe, po ključnim maloprodajnim mestima i savetima kako da uštedite što više pri kupovini. Praktični alati – kalendar ovulacije, kalkulator porođaja, spisak za porodilište, opsežna baza imena za bebu, zanimljivosti za mame i bebe samo su neki od stavki na koje ćete naići pri pretraživanju ove mini bebi enciklopedije.

Dizajn


Unikatni dizajn i ideja razvijani su koncizno i temeljno. Početna ideja i putanja sa koje se nije odmicalo bila je jednostavnost i lako snalaženje kroz portal, te je u tom ruhu sajt i crtan. Sadrži pregršt detalja koje ćete početi da primećujete kako se vizuelno što bolje upoznajete sa okruženjem.

Razvoj


Portal Bebo Club razvijan je u Laravel okruženju, što znači da je custom CMS izrađen od nule. Složen sistem sa dosta svojstava i funkcionalnosti koje se redovno prate i ažuriraju.

Funkcionalnost


Prikaz svih gore pomenutih praktičnih alata. Povezanost sa Bebo Club YouTube kanalom. Omogućeno ocenjivanje tekstova. Lista saveta za originalne poklone. Rubrike „Bebo miksuje“ i „ Zabavi se“.


Dizajn logotipa

Od ideje do realizacije

Načinjen od ilustracije i slova radi lakše prepoznatljivosti. Sam naziv i vektorski iscrtana beba jasan su simbol teme koju portal zastupa. Proces izrade započet je kratkim opisom vizuelnog identiteta Bebo Club-a, a nastavljen je kreiranjem inicijalnih predloga. Birano je između više koncepata, a izabrani je dobio dalje upute za doradu, te je tako nastalo iskošeno slovo E. Svaka sledeća promena bila je dodatno pročišćenje logotipa dok nije poprimio konačan oblik koji je zadovoljio zahteve klijenta.

Tipografija i boje

Logotip BEBO može se koristiti i aplicirati izričito u prikazanom formatu. Zvanično korišćeni font je Futura BT Bold, a paleta od 4 boje prikazana je zajedno sa kodovima.


Mobile Frendly


Funkcionalnosti

Popularni alati

Brojna pitanja koja će se otvarati u trudničkim danima iziskuju odgovore. Saznajte sve o zabavnim i praktičnim alatima koji su osmišljeni i omogućeni na ovom portalu!

Kalkulator porođaja

Potrebno je samo da upišete poslednji dan menstruacije i saznaćete koji je vaš termin, a i više od toga. Bebo kalendar ukazaće na ostale važne datume tokom trudnoće, kao što su koja je nedelja trudnoće u kojoj se nalazite, kada možete čuti prvi put otkucaje bebinog srca, kada možete otkriti pol deteta i slično.

Pronađite ime za bebu

Ukoliko tragate za unikatnim imenom za svoju bebu ili ste pobornik praktičnosti univerzalnih i tradicionalnih imena, ovaj alat je tu da vam pomogne. Sadrži najveću bazu dečijih imena, te je samo potrebno da odaberete prvo slovo i počnete da birate.

Period ovulacije

Uz pomoć kalendara ovulacije saznajete koji dani su najverovatnije vaši plodni dani i kada možete da očekujete ovulaciju. Kalendar uzima u obzir prosečnu dužinu ciklusa i stopa pouzdanosti mu je najviša kod redovnih ciklusa.

Pol deteta

Isprobajte svemirsku jednačinu i saznajte kog je pola vaša beba i pre prvog ultrazvuka. Za sve nestrpljive buduće roditelje ovo svojstvo je prava razonoda. Šanse su uvek 50-50 :)

Spisak za porodilište

Spisak sadrži najneophodnije stavke i stvari koje treba spakovati pred odlazak u porodilište po mišljenju sada već iskusnih mama. Sa unapred pripremljenom torbom, odlazak u porodilište će biti oslobođen stresa.

Pametan kupac

Alat koji služi da ukaže na tačke koje će vas učiniti pametnijim kupcem. „Pametan kupac“ sugeriše artikle, ali i poredi cene navedenih proizvoda u različitim prodajnim objektima kako biste mogli da obavite što povoljniju kupovinu.


KONT

AKT

Imaš super ideju?

Pokreni svoj
projekat

Pošalji nam
poruku

DOĐI

Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 20
Beograd

ZOVI

+381 65 88 60 801

PIŠI

office@smartweb.rs